Prijzen    Webshop    Acties    Cadeautips    Route    Contact   Afspraak   06-53969878

Litteken reductie

Littekens vormen zich na een doorgaans steviger beschadiging van de huid waarbij ook de onderliggende lagen zijn aangetast. Deze beschadiging heeft meestal een externe oorzaak, maar kan ook een interne oorzaak hebben. Het genezingsproces zorgt ervoor dat de huid zich na verloop van tijd vanzelf weer sluit en herstelt, maar op de plek van de sluiting kan een litteken zijn ontstaan. Op de plek van het litteken zijn de onderliggende huidlagen verkleeft en is de doorbloeding minimaal.

Mogelijkheden

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kan er aan littekens veel gedaan worden. Vooral wanneer het litteken nog vers is en de huid nog jong is. Littekens kunnen niet helemaal weggehaald worden, maar ze kunnen wel "gereduceerd" worden. Daarom spreken we van litteken reductie.

De litteken reductie behandeling komt erop neer dat de verkleving van de huidlagen wordt opgeheven door middel van bindweefselmassage. Dit is een tijdrovend en niet geheel pijnloos proces. Hiermee worden de huidlagen geactiveerd. Ter ondersteuning worden speciale doorbloedingscrèmes ingezet. De grootte van het litteken is bepalend voor het aantal afspraken dat nodig is.