Prijzen    Webshop    Acties    Cadeautips    Route    Contact   Afspraak   06-53969878

Bindweefsel massage

Werken op het bindweefsel

Met de bindweefselmassage wordt er van buitenaf, via massage, op de dieper liggende bindweefsellaag gewerkt. Deze laag is sterk bepalend voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Helaas is deze laag van buitenaf nauwelijks bereikbaar. Crèmes komen er niet bij. Met onze bindweefselmassage komen we er indirect wel bij. We werken met name op de functies die te maken hebben met huidherstel: de aanmaak van collageen, elastine en tussenstof.

Stimulatie doorbloeding

Door de diepe massage wordt de mastcel, die zich in het bindweefsel bevindt, geprikkeld. Door deze prikkeling komt histamine vrij, dat voor vaatverwijding en een betere doorbloeding zorgt. Een slechte doorbloeding heeft als gevolg dat celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen of afvalstoffen af te voeren. Vooral bij verklevingen en acne is de bloedcirculatie slecht. Door de verbeterde bloedcirculatie worden voedingsstoffen sneller in de huid opgenomen, waardoor de huidconditie stuctureel verbetert.

Collagene vezels

De mastcel bevat ook chondritine zwavelzuur, dat een rol speelt bij de opbouw van collagene vezels die de huid z'n stevigheid verschaft. Door een beter aanmaak van collagene vezels verkrijgt de huid z'n elasticiteit en veerkracht weer voor een deel terug. Het bindweefsel wint aan stevigheid.

Opheffen blokkade's

Een blokkade is één van de meest voorkomende oorzaken van onderhuidse verklevingen. Degelijke blokkade's werken door naar de buitenkant. Andersom kan ook: een beschadiging van buitenaf heeft tot huidverkleving geleid en is zichtbaar in de vorm van een litteken. Het losmaken van de verkleving gevolgd door bindweefselmassage is de beste manier om de huid ter plekke weer te repareren.

Gezond

Bindweefselmassage schaadt niet en is in vrijwel alle gevallen gezond te noemen.