Prijzen    Webshop    Acties    Cadeautips    Route    Contact   Afspraak   06-53969878

Microdermabrasie

Met microdermabrasie worden op een geheel pijnloze manier de bovenste fijne huidlagen verwijderd met aluminiumoxyde kristallen, waardoor er een zachte en gelijkmatige huid tevoorschijn komt.

U heeft onmiddellijk een gladdere en frissere huid, met verminderde rimpeldiepten. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid zich van binnenuit gaat vernieuwen en verjongen. Met dit natuurlijke proces van celregeneratie heeft u na een microdermabrasiekuur een egale, zachte en stralend gezonde huid. De microkristallen zijn chemisch niet actief waardoor er geen neveneffecten kunnen ontstaan. Deze behandeling is geschikt voor alle huidkleuren en huidtypen.

De behandeling

Allereerst wordt uw gezicht goed gereinigd. Hierna begint de echte behandeling. Het handstuk dat bij deze behandeling gebruikt wordt lijkt op een grote pen. Deze bevat een gecontroleerde stroom kristallen (een soort fijn zand) in een “gesloten vacuüm syseem”.

De kristallen komen alleen in beweging wanneer het handvat op de huid is geplaatst en worden onder vacüumdruk tegen de huid geblazen en afgezogen, waardoor de dode huidcellen worden afgevoerd. Door het effect van de vacüummethode wordt de doorbloeding verbeterd en de aanmaak van nieuwe huidcellen bevorderd.

Een microdermabrasie-behandeling duurt zo'n 20-30 minuten. De behandeling van rimpels en zwangerschapsplooien (striae) kan langer duren. Afhankelijk van de huidsituatie zijn, om een goed resultaat te krijgen, zo'n 5 behandelingen met een interval van 1-2 weken noodzakelijk. Daarna wordt om een goede huidconditie te behouden iedere 3-6 maanden een nabehandeling aanbevolen.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid aan alsof u bij harde wind een strandwandeling gemaakt heeft. De huid kan licht rood kleuren en is gevoelig voor zonlicht.

Er wordt een speciale crème aangebracht om het herstel van de huid te ondersteunen. Thuis dient deze crème ook aangebracht te worden. U wordt geadviseerd voorzichtig te zijn in de zon en altijd een sunblock te gebruiken. Het is zaak dat u uw huid blijft nabehandelen.

Deze situatie duurt 1 à 2 dagen. Na meerdere behandelingen zal de huid sneller herstellen. Zodra de huid geregenereerd is kan de behandeling herhaald worden.

Het resultaat

De huid voelt na de behandeling zacht en strak aan. De volgende resultaten kunnen ermee worden behaald: fijne rimpels vervagen, hyperpigmentatie vervaagt, huidcelstofwisseling verbetert, het collageen wordt gestimuleerd en de huid wordt gladder.

VacuPeel 924 R1

Niet ieder dermabrasie apparaat voldoet aan de verwachtingen. De VacuPeel 924 R1 van KME daarentegen geeft een uitzonderlijk goed resultaat. Dit wordt bewerkstelligd doordat de VacuPeel de huid via een mondstuk aanzuigt (skin-protrusion) waarna er steriele kristallen ter grootte van 100 micrometer langs schuren. Ten behoeve van de hygiene en de gebruiksvriendelijkheid worden deze direct afgezogen. De Vereniging van Huidtherapeuten heeft dit apparaat als beste getest.

KME-MedNology is een samenwerkingsverband van Kolster Method Europe, het Europese agentschap van KMI (USA), een van de grootste producenten op het gebied van instrumenten en apparaten voor de plastisch chirurgie, met een jarenlange ervaring in het segment, en het high-tech bedrijf MedNology wat zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling en productie van apparaten en instrumenten, binnen de medische en paramedische markt.

Aanbevolen en afgeraden

Microdermabrasie wordt aanbevolen bij: rimpels, lever- en ouderdomsvlekken, acne, littekens, rokershuid, vergrote poriën en huidverkleuringen.

Microdermabrasie wordt afgeraden bij: zwangerschap, ultragevoelige huiden, gezwollen haarvaatjes, zonnebaden (of intensieve zonblootstelling) en huidaandoeningen (ontstoken eczeem, huiduitslag, huidontsteking/dermatitis, actieve acne, herpes, etc.).