Prijzen    Webshop    Acties    Cadeautips    Route    Contact   Afspraak   06-53969878

fruitzuren

Werking

Fruitzuren, de naam zegt het al, zijn zuren die veelal van fruit afkomstig zijn. Scheikundig gezien gaat het om organische koolstof verbindingen, beter bekend als Alpha Hydroxy Acids (AHA's). We onderscheiden glycolics (suikerriet), melkzuur, appelzuur, wijnsteenzuur en citroenzuur. M.a.w. deze zuren zijn er in verschillende vormen en gradaties. Hun werking varieert van "prikkelen" tot "afbreken".

Verhoorning

Verhoorning is vooral bij oudere huiden een veel voorkomend probleem. De buitenste hoornlaag wordt te dik, waardoor de onderliggende huidcellen als het ware "verstikken" en "verkleven" en zich niet meer gezond kunnen ontwikkelen. Gevolg is een huid die aan de buitenkant hard en gegroefd is, maar onderliggend ingezakt is en z'n elasticiteit kwijt is. Huidherstel begint bij het verdunnen van de hoornlaag. Fruitzuren zijn hier bij uitstek geschikt voor.

Effecten van een fruitzuur behandeling

Fruitzuren hebben hun belangrijkste effect op de hoornlaag. Deze laag wordt deels afgebroken en daardoor dunner. Bovendien wordt de originele celstructuur weer hersteld. Maar fruitzuren hebben ook een prikkelende werking op de onderliggende huidlagen (epidermis en dermis). De celwanden worden verstevigd, de celactiviteiten (celdeling) worden verhoogd, de collageenproductie wordt vergroot en de aansluiting van opperhuid op lederhuid wordt verbeterd.

Deskundigheid

Een behandeling met fruitzuren is veelbelovend. Wel is deskundigheid vereist: de juiste fruitzuren dienen in de juiste hoeveelheden op de juiste huidtypes toegepast te worden.