Prijzen    Webshop    Acties    Cadeautips    Route    Contact   Afspraak   06-53969878

Ultra sound

Werking

Het ultra sound apparaat produceert trillingen met een frequentie van 1 MHz tot 3 MHz. Hierdoor wordt de doorlaatbaarheid van de celmembranen vergroot en de vloeistofuitwisseling verhoogd. Met als gevolg dat de diffusie vergroot en het celmetabolisme verbeterd wordt.

Effecten

De ultra sound therapie heeft als affect dat werkstoffen ingesluisd kunnen worden, dat dankzij de micro massage de huid een verbeterde ciculatie verkrijgt, waardoor allerlei gezonde processen zoals celdeling en celvernieuwing weer op gang geholpen worden. Tevens gaat er van de ultra sound therapie een ontsteking remmende werking uit.

- Mechanische effecten. Vergroting van de doorlaatbaarheid van de celmembranen en verhoging van de vloeistofuitwisseling. Helpt aangroeiing van collagene vezels te separeren en het intercellulaire cement te verzachten.

- Thermische effecten. Stimulering van het celmetabolisme door het veroorzaken van hyperaemie in het betrokken gebied. Verhoogt de pijngrens bij de vrije zenuwuiteinden.

- Chemische effecten. Laat vaatverwijdende substanties vrijkomen en werkt verkleinend op complexe moleculen.

- Therapeutische effecten. Verhoogt de bloedcirculatie in de behandelde gebieden. Ontstekingsremmende werking en een terugresoptie van oedeem. Modificatie van colloïdale structuren. Analgetische en spierontspannende werking, dat zeer nuttig is bij fibrose, sclerodermie en verharding.