Peelings

 

De peelings worden beschouwd als een vorm van versnelde natuurlijke afschilfering, die teweeg wordt gebracht door het dermaceutisch stimuleren van de huid. Omdat de diepte van de werking instelbaar is, wordt het mogelijk om de gewenste indicatie te behandelen.

Werkwijze:
Een peeling wordt opgebracht, werkt enige tijd in en wordt weer verwijderd. Het betreft een niet-invasieve, progressieve techniek. In oppervlakte peelings worden AHA en BHA gebruikt, met name glycolzuur (het fruitzuur met de kleinste molecuul). In de gemiddelde peelings is TCA (trichloorazijn) het meest gebruikt. Tijdens het aanbrengen voelt u een prikkeling en krijgt u een warm gevoel. Na afloop voelt u een zonnebrandeffect en merkt u drie tot vijf dagen dat uw huid gaat schilferen of vervellen. Gemiddeld zijn vier behandelingen nodig, die met een tussenperiode van enkele weken worden uitgevoerd.

Op te volgen adviezen:

Allereerst is het belangrijk dat u vooraf alle medische informatie meldt: allergische reacties, medicijngebruik, zwangerschap, etc.

Verder is voorbehandeling met bepaalde Dermaceutic producten van belang om de huid te laten wennen aan de stimulering van de huid. Tenslotte is het van belang dat u minstens een maand de zon absoluut vermijdt en dat u de Dermaceutic herstelproducten (HyalCeutic en KCeutic) gebruikt.

Een peeling is een ingrijpende behandeling, maar de resultaten zijn er ook naar. Het is een echte make-over, die langs natuurlijke weg tot stand komt. Er blijven geen middelen in of onder de huid achter. De contouren van uw gezicht blijven volledig intact. Positieve effecten zijn dat de celvernieuwing wordt gestimuleerd, het herstel van de opperhuid wordt geactiveerd en dat de huid tegen oxidatieve stress wordt beschermd. Uw huid wordt er mooier en gezonder van.