Marjan van Kampen

"Huiden zichzelf laten herstellen door de onderliggende lagen te activeren en te voeden. Dat is in het kort onze visie en missie." - Marjan van Kampen

Marjan van Kampen heeft een ruime ervaring als huiddeskundige. Ze genoot haar opleiding bij Instituut Dangremond in Den Haag en het Gelders Opleidings Instituut in Arnhem.

Voordat ze SkinCure oprichtte, werkte ze als hoofd Huidverzorging bij Hannah in Amersfoort waar ze een uitgebreide interne opleiding genoten heeft.

Mijn visie

"De huid zichzelf laten herstellen"

De huid is het grootste orgaan dat de mens bezit. Een kostbaar bezit want het bepaalt in hoge mate ons uiterlijk. De huid is niet alleen erg gevoelig voor invloeden van buitenaf (stof, zon, regen en wind), maar ook van binnenuit (stress en voeding). Niet altijd gaan we gezond met onze huid om. Huiden kun je op een aantal manieren behandelen om er beter uit te zien: vertroetelen, verbeteren, medisch corrigeren en camoufleren. Wij bieden ze allemaal aan.

De meeste schoonheidssalons en wellness resorts richten zich op het vertroetelen: de huid oppervlakkig behandelen en zorgen dat de klant zich prettig voelt. Daar is niets mis mee, maar het effect is gering. Onder de opperhuid bevindt zich namelijk een ondoordringbare laag, waar geen enkele cême doorheen dringt. De bovenste huidcellen sterven voortdurend af en moeten van onderaf aangevuld worden. Bij een slechte onderlaag loopt dit regeneratieproces traag.

SkinCure richt zich op het verbeteren van de huid door de onderliggende lagen te stimuleren.

Huiden gezond maken en activeren. Verreweg de beste anti-aging methode. Wanneer u uw conditie op peil wilt brengen, gaat u sporten. Door beweging kweekt u meer uithoudingsvermogen en spiermassa. SkinCure is als het ware de sportschool voor uw huid. Wij zetten de diepere huidlagen aan het werk door de gecombineerde inzet van bindweefselmassage, apparatuur en producten. Hiermee bevorderen we de doorbloeding en maken we de huid actiever met als effect dat huiden strakker worden en rimpels teruggedrongen worden.

Wanneer de rimpels er desondanks nog zijn, kunnen we terugvallen op het inbrengen van voedings- en vulstoffen van zoals hyaluron en botox. Daar hebben we twee methoden voor: (magnetisch) insluizen en injecteren. Hiermee komen we wel door de ondoordringbare laag. Kleinere hoeveelheden kunnen pijnloos via naaldloze mesotherapie ingesluisd worden. Voor grotere hoeveelheden is injecteren de enige oplossing.

Doorgaans zijn deze behandelingen bijzonder effectief, maar vakkundige nabehandeling is vereist om de conditie van de huid weer op peil te brengen.

Soms is camouflage de beste oplossing. SkinCure is daarom ook gespecialiseerd in permanente makeup. Vooral de ogen kunnen hiermee een veel betere uitstraling verkrijgen.

SkinCure biedt zowel cosmetics (Maria Galland) als dermaceuticals (pHformula, DermaCeutic, FillMed, RevitaLash en Esthederm). Van de cosmetics gaat een verzorgende en van de dermaceuticals gaat een medische werking uit.